Aardappelpreisoep met rookworst
1 rookworst (à 250 gram), 2 eetlepels boter, 225 g prei (in dunne ringen), 750 ml runderbouillon, 300 g aardappels (geschild en in kleine blokjes), 2 theelepels tijm, 150
Ossenstaartsoep met tomaat
350 g ossenstaart, 100 g runderpoulet, 2 eetlepels boter, 1 ui (in ringen), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 kruidenbuiltje (van laurierblad, peterselie, tijm en selderij), 1
Noodlesoep met reepjes vlees en shii-take paddestoelen
250 g hamlappen, 3 eetlepels zonnebloem olie, 100 g shii-take, 2 tomaten, 2 eetlepels sojasaus, 1-2 theelepels sambal badjak, 3 lenteuitjes, 1 teentje knoflook, 100 g
Griekse tomatensoep met gevulde lamsgehaktballetjes
300 g lamsgehakt, 1 boterham (wit), 4 eetlepels melk, 1 eetlepel Gyroskruiden, 200 g feta (gemarineerd met olijven, minstens 12 van elk), 1 grote ui, 6 vleestomaten
Hollandse groentesoep met gehaktballetjes
250 g rundergehakt, 300 g runderpoulet, 700 g soepgroenten (verse, gesneden), 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 10 peperkorrels (zwarte), 1 theelepel tijm, 14 g zout,
Kerrie kokossoep met gehaktballetjes en mie
300 g varkensgehakt, 30 g kokos (gedroogde), snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 stengel sereh (citroengras, verkrijgbaar bij de toko), 3 eetlepels olie
Rode bietensoep met gehaktballetjes en zure room
250 g varkensgehakt, ½ eetlepel citroenrasp, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 25 g boter, 1 ui (fijngehakt), 1½ liter bouillon (kippen, warme), 500 g bieten
Goulashsoep
400 g magere runderlappen, 2 grote uien, 1 rode paprika, 40 g boter, 1½ eetlepel paprikapoeder (mild), 2 eetlepels bloem, 1 blikje tomatenpuree (klein)
Doperwtensoep met rookworst
1 rookworst, 1 ui (gesnipperd), 30 g boter, 600 g doperwten (fijne), 2 bouillonblokjes (tuinkruiden), 125 milliliter crème fraîche, 4 eetlepels citroensap, snufje zout,
Chinese tomatensoep met reepjes varkensvlees, minimaïs en taugé
200 g varkenslappen (mager), ½ liter vleesbouillon, 1 ui, 80 g minimaïs, 6 vleestomaten, 3 eetlepels slaolie, 100 g taugé, 4 eetlepels zoetzure rode pepersaus, 2
Basilicumsoep met reepjes kalfslever
75 g kalfslever, 1 blik boterham (witte), 2 eetlepels pestosaus, 15 g bloem, snufje zout, snufje peper, 2 eetlepels olijfolie, 15 g boter, 4 dl vleesbouillon (1½ tablet,
Bacon-groentensoep
8 plakken bacon (dikgesneden), 2 eetlepels olie, 1 grote ui (fijngesneden), 350 g bloemkool (in kleine roosjes), 1 prei (fijngesneden), 1 grote aardappel (geschild en in
- 1
- 2