Proteïneburger
Een (extra) proteïneburger… waarom? Proteïnen – ofwel eiwitten – zijn belangrijke voedingsstoffen, net als koolhydraten en vet. Ze doen veel voor het
Runderbouillon
Toegegeven, zelf verse runderbouillon maken kun je het beste op je gemak doen. De voorbereidingen vragen niet veel tijd, maar de bouillon moet wel wat uurtjes trekken.
Rundvlees met rode curry
Gesudderd rundvlees met rode curry is heel aromatisch en je kunt het zo pittig maken als je zelf lekker vindt. Met dit recept maak je thuis een heerlijke verse curry
Gehaktschotel met kerrie uit de oven
Een gehaktschotel uit de over is niet moeilijk om te maken en erg lekker. Gehakt is een echte alleskunner. In soepen of sauzen, worstenbroodjes of saucijzenbroodjes, als
Rib-eye met whiskysaus
Met een mooie rib-eye met whiskysaus zit je bij de vleesliefhebbers meestal wel goed voor een geslaagd diner. Een goede rib-eye heeft een klein randje vet en is –
Runderbouillon met pastinaakroom
Deze runderbouillon met feestelijke opmaak doet het uitstekend als tussengerecht bij een feestelijk menu. Je kunt zelf vooraf een mooie bouillon trekken, of gebruik maken
Stifado uit de oven
Stifado is een klassiek runderstoofgerecht uit de Griekse keuken. Grote smaakmakers in het gerecht zijn een flinke hoeveelheid meegestoofde kleine uitjes en specifieke
Brisket slow uit de oven
De brisket is een groot stuk vlees van de runderborst. Niet het meest malse deel van de koe, maar met een lange garing wordt dit vlees superzacht en smaakvol. Denk voor
Gebraden bavette met courgette
Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koeling. Doe wat olie en boter in een pan. Verwarm ondertussen ook de oven voor. De bavette in een pan aanbraden tot er een
Feestelijke en malse runderlappen
Een runderlap is een stuk rundvlees dat behoort tot de relatief betaalbaardere rundvleessoorten. De term rundelap kan verwarring zaaien, omdat er verschillende soorten
Runderribstuk met hutspot
Runderribstuk, de naam zegt het al, is afkomstig van de ribben van het rund. Net als riblappen, maar een ribstuk is meestal wat dikker. Een mooi stuk rundvlees zonder
Hamburger uit de grillpan
Ook uit de grillpan is een hamburger heerlijk! De échte hamburger is gemaakt met 100% rundvlees. De truc is te zorgen dat je burger niet bij de eerste hap al uit elkaar