Proteïneburger
Een (extra) proteïneburger… waarom? Proteïnen – ofwel eiwitten – zijn belangrijke voedingsstoffen, net als koolhydraten en vet. Ze doen veel voor het
Brisket slow uit de oven
De brisket is een groot stuk vlees van de runderborst. Niet het meest malse deel van de koe, maar met een lange garing wordt dit vlees superzacht en smaakvol. Denk voor
Durum (dürüm) kebab van procureur
Kebab zie je tegenwoordig overal. Het betekent ‘vlees’ in het Turks en wordt in de meeste eettentjes bereid met lamsvlees, kalfsvlees of kip. Toch leent ook varkensvlees
Huisgemaakte kroketten
Zelf kroketten maken is even wat werk, maar als ze klaar zijn heb je wel wat speciaals! Snijd het vlees voor de of kroketten in hele kleine stukjes. Smelt boter in een
Rookworst met gegrilde courgette en mosterddressing
1 rookworst, 1 dunne courgette, 6 eetlepels olijfolie, 2 theelepels mosterd (grove), 1 theelepel gembersiroop, 5 uien (Amsterdamse (pot), snufje zout, snufje peper
Zelf bitterballen maken
300 g runderpoulet (gaar, of ander (soep)vlees/rund- of kalfsvlees), 2 dl bouillon (bij voorkeur zelf getrokken van rund- of kalfsvlees), 4 takjes peterselie
Borrelribjes
36 spareribs (losgesneden korte krabbetjes, ca. 7 cm), 4 eetlepels tomatenketchup, 1 dl citroensap, 3 eetlepel sambal (brandla), 75 g bruine basterdsuiker en 75 g bruine