Blinde vink met geprakte kriel en prei
Het recept voor de blinde vink, gemaakt van kalfsvlees, bestond al in de achttiende eeuw. In de Franse Provence werd ‘Alouettes sans tête’ bereid, letterlijk vertaald
Kalfsvlees salade vol verse groenten
Het kalfsvlees voor deze salade (heel malse en magere achtermuis) is vooraf aangebraden en gegaard tot een kerntemperatuur van 58 graden. Garen kan in een pan met deksel
Kalfsvlees Caesar salade
Kalfsvlees misstaat niet bij een goed gevulde Caesar salade. Licht verteerbaar en zacht van smaak is het een heerlijke, voedzame aanvulling op alle andere ingrediënten.
Draadjesvlees van kalfssukade
Draadjesvlees van kalfssukade met een Italiaans tintje! Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiden, 3 uur sudderen. Haal een half uur voor bereiden de kalfssukade uit de
Kalfsworstjes met pompoenstamppot
Deze stevige stamppot smaakt net even anders door de zoete aardappel gecombineerd met pompoen. De sappige kalfsworstjes zijn gemaakt van gekruid kalfsgehakt. Verse
Kalfstartaar met crème fraîche en groene kruiden-pestodressing
Deze kalfstartaar is heerlijk als voorgerecht bij een feestelijk diner, bijvoorbeeld met de kerstdagen. Een variatie op de traditionele steak tartaar van rundvlees,
Ossobuco met Gremolata
Ossobuco is een heerlijk Italiaans gerecht dat meestal wordt bereid met kalfsschenkel. Het gerecht komt van origine uit de Italiaanse regio Lombardije, rond de stad
Kalfsschenkel met sinaasappel
Kalfsschenkels zijn geweldig om te stoven! Na enkele uren zachtjes pruttelen, is de kalfsschenkel zo zacht geworden dat het vlees vanzelf van het bot valt. En heb je geen
Kalfslever pokebowl
Kalfslever op je pokebowl? Ben je op zoek naar een gezonde en gemakkelijke maaltijd, dan is de pokebowl een goede en ook nog eens heerlijke optie. Kleurrijk, gevarieerd
Kalfsoester met papardelle en funghi
Zacht en mals kalfsvlees! Kalfsvlees wordt wereldwijd gewaardeerd om zijn delicate smaak en mooie textuur. Dat niet alleen: kalfsvlees zit vol waardevolle
Saltimbocca met pappardelle en Marsala
Saltimbocca (Nederlands: ‘spring in de mond’) is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het traditionele recept bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees,
Kalfsschenkel uit de oven met grove groente
Kalfsschenkel wordt vaak bereid in stevige plakken vlees met bot in het midden. De Italiaanse ‘Ossobuco’ is daar een voorbeeld van. Daarnaast kun je een