Moors lamsrack
Steek de BBQ aan om te grillen; zorg voor een hoge temperatuur (220 graden) en werk het liefst met een gietijzer rooster. Smeer de lamsrack in met olijfolie. Grill de
Mediterrane lamsburgers met pesto en mozzarella
500 g lamsgehakt , 2 sjalotjes (fijngesnipperd) , 1 teentje knoflook (geperst) , 1½ eetlepel pesto , 2 eetlepels olie , 1 vleestomaat (in plakken) , 1 mozzarellakaasje
Lamszadel met uiencompote
1 lamszadel (ontbeend, opgebonden, ca. 750 g), 500 g uien (zoete) , 50 g abrikozen (gedroogde) , 50 g boter , 100 g spekreepjes (gerookte) , 2 eetlepels rode wijn azijn ,
Lamsvleesreepjes op paddestoelen-bruschetta
300 g lamsvleesreepjes , 1 teentje knoflook , 5 eetlepels olijfolie , 125 g champignons , 2 sjalotjes , 2 theelepels Italiaanse kruiden , 4 boterhammen (dikke, bruine,
Lamsstoofpotje met verse kruiden
500 g lamspoulet , 1 grote ui (gesnipperd) , 1 teentje knoflook , 2 takjes rozemarijn (verse) , 30 g boter , 2 eetlepels tijm (verse) , ½ pot fond (à 380 ml) , 1 dl witte
Lamsstoofpotje met spekjes en ratatouille
500 g lamsschouderlappen (in blokjes van 2 cm) , 125 g spekblokjes, 1 eetlepel boter, 1 grote ui (fijngesnipperd) , 2 teentjes knoflook (geperst) , 450 g ratatouille (zie
Roerbakschotel met gyrosvlees en Turkse groenten
250 g lamsvleesreepjes, 100 g olijven (gemengde, zonder pit), 2 vleestomaten, 1 courgette, 125 milliliter yoghurt (Bulgaarse), 1 eetlepel bladselderij (gehakt), 3
Lamsstoofpotje met dronken appeltjes
500 g lamsborstlappen, 2 uien, 60 g boter, 2 eetlepels bloem, 3 dl bruin bier (oud bruin), 3 dl bouillon , 3 eetlepels appelazijn , 125 g appelstukjes (gedroogde) , 3
Lamsshoarma met geroosterde groenten en Tarly
400 g lamsshoarmavlees, 2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 2 paprika's (rode en gele) , 1 eetlepel rozemarijn (verse), 4 eetlepels olijfolie, 1 prei, 250 g champignons,
Shoarmavlees met tomaat en abrikoos
500 g shoarmavlees, 2 rode uien (grote), 3 teentjes knoflook, 4 tomaat (tros), 1 blik abrikozen (á 400 g), 2-3 eetlepels olijfolie, 2-3 eetlepels munt (verse, in
Lamsschouderlapjes in karnemelk
2 lamsschouderlappen, 1 teentje knoflook , 2 theelepels Provençaalse kruiden, ½ theelepel chilipoeder, 1 laurierblaadje, 1 dl karnemelk, 30 g ontbijtspek (plakjes) , 2
Lamsrug met sjalotten-speculaassaus
1 lamsrug (met 8 ribben), 250 g sjalotjes, 1 teentje knoflook, 60 g boter (of margarine), 1 theelepel speculaaskruiden, 1 dl rode wijn, 1½ dl fond, 3 eetlepel crème