Bereiding
- Steek de BBQ aan om te grillen; zorg voor een hoge temperatuur (220 graden) en werk het liefst met een gietijzer rooster.
- Smeer de lamsrack in met olijfolie. Grill de lamsrack kort op de hete bbq, zo’n twee minuten per kant
- Kruidenmix maken: doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit; voeg de olie toe en meng nogmaals. Smeer de lamsrack in met het kruiden-mengsel.
- BBQ of oven op lage temperatuur Om de lamsrack te garen gebruik je een indirect vuur. Zorg voor een koude zone of een convector.
De ideale temperatuur ligt iets boven de 100 graden, ook voor in de oven: zet de oven dus lager of zorg ervoor dat de bbq afkoelt naar die 100 graden. - Leg de lamsrack in de oven of bbq.
- De lamsrack is klaar bij een kerntemperatuur van 53 graden. Dit is ongeveer na een kwartier (dit kan meer en minder zijn, dus hou het wel goed in de gaten).
- Wanneer deze 53 graden is bereikt, mag de lamsrack van het vuur en moet het vlees 10/15 minuten rusten.
Deze heerlijke lamsrack kan je eten met bijvoorbeeld een couscous salade en gegrilde groenten van de bbq.
- 4 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
Lamsrack voor 4 personen (circa 600 gram)
4 eetlepels olijfolie
1 hand pistache noten gedopt en fijngehakt
2 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels sumak verkrijgbaar bij Turkse supermarkt
1,5 eetlepel komijnpoeder
1/2 eetlepel pulled biber (Turkse chili vlokken)
Peper
Zout
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: