Bereiding
- Dep de blokjes lamsvlees met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag uit. Schep de uitgebakken spekreepjes uit de koekenpan. Voeg aan het achtergebleven braadvet een klontje boter toe en bak hierin het lamsvlees in ca. 5 minuten goudbruin.
- Schep de ui, knoflook en Italiaanse kruiden door het lamsvlees en fruit de ui ca. 3 minuten mee. Voeg de ratatouille toe en bak deze ca. 5 minuten zachtjes mee .
- Schenk de witte wijn en kippenbouillon bij het vlees. Stoof het lamsvlees met het deksel op de pan in ca. 1-1½ uur op zacht vuur gaar. Voeg de room toe en laat het stoofvocht de laatste 15 minuten inkoken.
- Verdeel het stoofpotje over 4 borden en schep de spekjes erover.
Lekker met witte en wilde rijst.
Tip
Ratatouille is een groentemengsel van stukjes courgette, aubergine, tomaat, rode en groene paprika
Wist u dat…
Lamsvlees veel zink en vitamine B1 bevat?
- 4 personen
- 180 minuten
Ingrediënten
- 500 g lamsschouderlappen (in blokjes van 2 cm)
- 125 g spekblokjes
- 1 eetlepel boter
- 1 grote ui (fijngesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 450 g ratatouille (zie tip)
- 2 dl witte wijn (droge)
- 2 dl bouillon (kippen)
- 1 dl room
- snufje peper (versgemalen)
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: