Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes en roer deze door de olijfolie. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn. Dep het lamsvlees droog en bestrooi het met peper en Italiaanse tuinkruiden.
- Bestrijk het brood met de helft van de knoflookolie.
- Rooster het brood in de oven in ± 10 minuten goudbruin.
- Verhit intussen de overige knoflookolie en bak de lamsvleesreepjes in ± 5 minuten goudbruin en gaar. Bak de sjalotjes en de champignons ± 3 minuten op middelhoog vuur mee. Breng alles op smaak met zout en peper.
- Verdeel het warme geroosterde brood over 4 borden. Schep het vleesmengsel erop en garneer de bruschetta met peterselie.
Lekker met een groene salade met pijnboompitjes.
Ook ideaal voor gourmetten of steengrillen!
Wist u dat…
Reepjes perfect passen in diverse wokgerechten?
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
300 g lamsvleesreepjes
1 teentje knoflook
5 eetlepels olijfolie
125 g champignons
2 sjalotjes
2 theelepels Italiaanse kruiden
4 boterhammen (dikke, bruine, boerenbrood)
2 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: