
Bereiding
- Pel de sjalotjes en snijd deze in partjes.
- Pel het teentje knoflook en pers het uit.
- Snijd de gorgonzola in blokjes.
- Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water en zout in ± 3-4 minuten beetgaar. Spoel de peultjes af met koud water en laat ze uitlekken.
- Dep intussen de lamshaasjes droog, snijd elk haasje in 5 stukken en bestrooi het vlees met peper.
- Breng de slagroom in een steelpan aan de kook en smelt hierin gorgonzola op zacht vuur. Houd de saus op zacht vuur warm.
- Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de sjalotjes en knoflook ± 3 minuten zachtjes. Voeg de lamshaasjes toe en roerbak deze op hoog vuur al omscheppend in ± 3-4 minuten bruin en van binnen rosé.
- Roerbak de peultjes ± 1 minuut mee en breng het gerecht op smaak met zout. 9. Verdeel de lamshaasjes over vier borden en schenk de gorgonzolasaus over het vlees.
Lekker met spaghetti.
Tip
De gorgonzola kan vervangen worden door een andere blauwschimmelkaas zoals roquefort.
4 personen
25 minuten
Ingrediënten
400 g lamshaas
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
150 g gorgonzola
250 g peultjes
2½ dl slagroom
2 eetlepels olie
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!