Bereiding
Hoofdgerecht voor 2 volwassenen en 2 kinderen van 1-4 jaar
- Snijd de ijsbergsla in reepjes en de tomaten en komkommer in kleine blokjes.
- Roer de knoflooksaus en yoghurt door elkaar tot een frisse saus.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het shoarmavlees in ± 3-5 minuten gaar.
- Verwarm intussen de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bestrijk de warme tortilla’s met de saus. Beleg de tortilla’s met sla, tomaat, komkommer en shoarmavlees. Rol de tortilla’s stevig op.
- Verdeel de shoarmarollen over vier borden en eet ze lekker met je handen.
Tip
Deze shoarmarollen kunnen naast sla, tomaat en komkommer ook met andere groenten, zoals maïs, paprika, taugé en geraspte wortel gevuld worden. Dit gerecht staat snel op tafel en is voor de kinderen leuk om met de handen te eten.
Wist u dat…
Voedingswaarde per kind ca:
Energie (kJ): 1351
Energie (kcal): 322
Eiwit: 15 g
Vet: 20 g
Koolhydraten: 22 g
IJzer: 2 mg
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
400 g shoarmavlees
½ krop ijsbergsla
3 tomaten
½ komkommer
1 dl knoflooksaus
1 dl yoghurt
3 eetlepels olie
6 tortilla's (wraps)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: