Bereiding
- Pel de ui en snipper deze fijn.
- Hak de verse muntblaadjes fijn en zet deze tot gebruik in de koelkast.
- Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
- Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
- Pel het teenje knoflook, pers het uit in een kom en roer het met de gember, de limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, de kerriepoeder, 2 eetlepels olie en peper tot een marinade. Laat de lamsreepjes hierin ± 15 minuten afgedekt marineren.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit de overige olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit de ui hierin ± 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde lamsreepjes toe en bak deze in ± 5 minuten rondom bruin en gaar.
- Bak intussen de naanbroden 3-4 minuten in de voorverwarmde oven.
- Breng het vlees op smaak met zout. Snijd de naanbroden in punten en verdeel deze met het vlees over vier borden. Garneer het gerecht met muntblaadjes.
Lekker met een komkommersalade met yoghurt-knoflook dressing.
Tip
Voeg een gesnipperd bosuitje en een appeltje in blokjes aan de kerrie toe voor een frisse zoete smaak.
- 5 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
500 g lamsvleesreepjes
1 ui
2 cm gemberwortel (verse)
1 limoen
1 eetlepel kerriepoeder
1 teentje knoflook
3 eetlepels olie
2 stuks naanbrood
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 handje verse muntblaadjes
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: