Bereiding
- Was de rijst in een zeef onder de kraan tot het water dat eraf druipt helder is. Goed laten uitlekken.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit 15 g boter in een diepe pan en bak hierin de blokjes lamsvlees rondom bruin.
- Smelt de rest van de boter in een andere pan en bak hierin de hazelnoten lichtbruin.
- Voeg de ui aan de noten toe en bak ze 3 minuten op een laag vuur mee.
- Voeg de rozijnen, het vijfkruidenpoeder en de rijst toe en bak het geheel omscheppend 3 minuten op een matig vuur.
- Schep het rijstmengsel op het vlees. Schenk 5 dl water in en voeg de bouillontablet toe. Leg de deksel op de pan. Breng het vocht aan de kook en laat het gerecht op een heel laag vuur in 20 minuten gaar wor-den. Laat de pilav nog 10 minuten afgedekt staan.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de munt erdoor.
Lekker met gestoofde courgette, tomaat, paprika en aubergine.
Tip
Geef vooraf een boerensalade met tomaat, olijven, uiringen en fetakaas, en yoghurt met honing en gemengde noten toe.
Wist u dat…
Lamsvlees veel zink en vitamine B1 bevat?
- 2 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
- 250 g lamsboutlappen (in blokjes van 1,5 cm)
- snufje zout
- 50 g hazelnoten (blanke, grofgehakt)
- 1 bouillonblokje (runder)
- 1 ui
- 1/2 theelepel 5 kruidenpoeder
- 200 g rijst
- 40 g boter
- 1 eetlepel muntblaadjes (fijngehakt)
- 25 g rozijnen
- snufje zwarte peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: