Bereiding
- Meng het teentje knoflook met de Provençaalse kruiden, de chilipoeder, het laurierblaadje en de karnemelk tot een marinade. Laat de schouderlappen hierin ± 4 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Snijd het spek in reepjes.
- Dep de gemarineerde schouderlappen droog.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de schouderlappen aan beide zijden in ± 10 minuten bruin. Neem het uit de pan en bestrooi het met zout en peper.
- Bak de spekreepjes in de achtergebleven olie uit. Verkruimel het bouillonblokje en verdeel het met de bloem over de spekjes.
- Neem de pan van het vuur en roer de marinade door de spekjes. Verwarm dit op zacht vuur tot saus licht gebonden is. Stoof dan de schouderlappen afgedekt in 1 uur zachtjes gaar in de saus.
- Snijd de munt in reepjes. Verdeel het vlees over 4 borden. Schenk de saus, op smaak gebracht met de munt, zout en peper over het vlees.
Lekker met krielaardappeltjes en doperwtjes.
Tip
U kunt de saus op het laatst eventueel extra binden met allesbinder.
- 4 personen
- 90 minuten
Ingrediënten
- 2 lamsschouderlappen
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 laurierblaadje
- 1 dl karnemelk
- 30 g ontbijtspek (plakjes)
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ bouillonblokje
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel munt (verse)
- snufje zout
- snufje zwarte peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: