Bereiding
- Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Pers de knoflook. Dep de lamsboutlapjes droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de lamsboutlapjes in ± 8-10 minuten per zijde goudbruin en net gaar.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Voeg de sjalotjes, de knoflook en de tijm aan het braadvet toe en fruit deze op middelhoog vuur ± 1 minuut.
- Blus het braadvet af met balsamicoazijn en fond. Kook de jus op hoog vuur in. Breng de jus op smaak met zout en zeef de jus.
Lekker met risotto en courgette.
Tip
U kunt vlees even warm houden op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie.
Wist u dat…
Nederlands lamsvlees grote culinaire allure heeft en van topkwaliteit is? Nederlands lamsvlees wordt tot ver buiten onze grenzen geroemd en geprezen.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
4 lamsboutlappen
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
50 g boter (of margarine)
2 theelepels tijm (verse)
2 eetlepels balsamicoazijn
½ pot fond (à 380 ml)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: