Bereiding
- Pel de uien en snipper deze fijn. Pel het teentje knoflook en pers deze uit. Kneus de peperkorrels. Snijd de korianderblaadjes in reepjes en bewaar deze in de koelkast. Snijd het vlees in blokjes. Meng de yoghurt, de tomatenpuree en de currypasta in een kom en schep het vlees erdoor.
- Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de helft van de uien.
- Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Laat het vlees met 1 dl water afgedekt in ± 35 minuten op een sudderpitje gaar stoven. Roer het regelmatig door.
- Verhit de overige olie in een andere pan en bak de kruidnagels, de peperkorrels en het kaneelstokje ± 1 minuut.
- Fruit de overige ui en de knoflook ± 5 minuten mee.
- Voeg de rijst toe en verwarm deze op laag ± 1 minuut. Voeg de warme bouillon toe en kook de rijst in ± 15 minuten gaar. Laat de rijst afgedekt 10 minuten staan.
- Schep de koriander erdoor. 8. Garneer de lamscurry met bosuitjes.
Lekker met Chinese kool met cashewnoten.
Tip
Voor roerbakken wordt vlees in reepjes, blokjes of plakjes gebruikt. Snijd vlees altijd met een scherp, niet gekarteld mes.
- 4 personen
- 69 minuten
Ingrediënten
500 g lamsboutlappen
2 uien
1 teentje knoflook
5 peperkorrels (zwarte)
1 dl yoghurt (volle)
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel currypasta (rode)
5 eetlepels olie
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
250 g rijst
4 bosuitjes
8 dl bouillon (warme, kippen)
1 handje verse korianderblaadjes
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: