Bereiding
- Laat de lamsracks kort voor gebruik op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Roer in een kom 75 g zacht boter, broodkruim, knoflook, peterselie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, zout en peper door elkaar.
- Dep de lamsracks met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak hierin de lamsracks in ca. 3-5 minuten rondom goudbruin.
- Neem de lamsracks uit de pan en druk het Parmezaanse kaasmengsel op het vlees.
- Laat de lamsracks in een braadslede midden in de oven in ca. 12-15 minuten mooi rosé garen.
Lekker met groene asperges en tagliatelle pasta met groene pesto (zie tip).
Tip
Roer een mengel van groene pesto en olijfolie door de gekookte uitgelekte tagliatelle.
Wist u dat…
Lamsvlees net zoals alle andere vleessoorten vitamine D bevat? Deze vitamine zorgt voor een goede conditie van onze botten?
- 4 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
- 2 lamsracks (á 6 koteletjes)
- 125 g boter (op kamertemperatuur)
- 30 g broodkruim
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 3 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
- 1 eetlepel pijnboompitten (grof gehakt)
- 30 g Parmezaanse kaas (vers geraspt)
- snufje zwarte peper (versgemalen)
- snufje zout
- braadslede
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: