Bereiding
- Kneed in een mengkom het lamsgehakt met sjalotjes, knoflook, pesto, zout en versgemalen peper goed door elkaar en vorm hiervan 4 grote lamsburgers van ca. 2 cm dik.
- Bestrijk de lamsburgers met olie en grill deze op de BBQ in ca. 4-5 minuten per zijde goudbruin en gaar.
- Leg op elke lamsburger een plak tomaat en mozzarella. Laat de kaas zachtjes smelten en neem de lamsburgers van de BBQ.
- Serveer de lamsburgers met rucola tussen Turks brood.
Tip
De lamsburgers kunnen ook in een grillpan of in de koekenpan bereid worden.
Wist u dat…
Lamsvlees veel zink en vitamine B1 bevat?
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 500 g lamsgehakt
- 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1½ eetlepel pesto
- 2 eetlepels olie
- 1 vleestomaat (in plakken)
- 1 mozzarellakaasje (in 4 plakken)
- 1 klein brood (Turks, in 4 punten)
- 1 zak gemengde sla (met rucola)
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: