Meer recepten met ander vlees

Bekijk alles

Lamsfilet met muntmarinade

4 lamshaasjes, 2 eetlepels muntsaus (uit een potje, ca. 20 g), 1,2 liter water, 2 bouillonblokjes (kruiden), 2 eetlepels soepgroenten (boeren)

Pilaf met shoarmavlees en abrikozen

400 g shoarmavlees, 6 bosuitjes, 125 g abrikozen (gedroogde), 50 g pistachenoten (gepeld), 5 eetlepels olijfolie, 300 g rijst (basmati), ½ liter vleesbouillon

Lamshaas met gorgonzolasaus

Lamshaas met gorgonzolasaus

400 g lamshaas
, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook
, 150 g gorgonzola, 250 g peultjes
, 2½ dl slagroom, 2 eetlepels olie
, snufje zout
, snufje peper (versgemalen)

Lamsrug met sjalotten-speculaassaus

Lamsrug met sjalotten-speculaassaus

1 lamsrug (met 8 ribben), 250 g sjalotjes, 1 teentje knoflook, 60 g boter (of margarine), 1 theelepel speculaaskruiden, 1 dl rode wijn, 1½ dl fond, 3 eetlepel crème

Gegrilde lamskoteletjes met balsamico en oregano

12 lamskoteletjes, 2 eetlepels oregano, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel honing, 1 theelepel mosterd (grove)

Mediterrane lamsburgers met pesto en mozzarella

Mediterrane lamsburgers met pesto en mozzarella

500 g lamsgehakt
, 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
, 1 teentje knoflook (geperst)
, 1½ eetlepel pesto
, 2 eetlepels olie
, 1 vleestomaat (in plakken)
, 1 mozzarellakaasje

Thaise lamscurry met gekruide rijst

Thaise lamscurry met gekruide rijst

500 g lamsboutlappen
, 2 uien, 1 teentje knoflook, 5 peperkorrels (zwarte)
, 1 dl yoghurt (volle)
, 1 eetlepel tomatenpuree
, 1 eetlepel currypasta (rode)
, 5 eetlepels

placeholder

Zuurkool met gebakken saucijsjes

4 saucijsjes, 1 zak zuurkool (à 500 g), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 appel (in blokjes), 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel karwijzaad, 1 laurierblad, 3 dl

Lamsstoofpotje met spekjes en ratatouille

Lamsstoofpotje met spekjes en ratatouille

500 g lamsschouderlappen (in blokjes van 2 cm)
, 125 g spekblokjes, 1 eetlepel boter, 1 grote ui (fijngesnipperd)
, 2 teentjes knoflook (geperst)
, 450 g ratatouille (zie

Lamsrollade met tapenade

Lamsrollade met tapenade

1 teentje knoflook 1 lamsrollade (à 750 g), 60 g zwarte olijven (zonder pit), 1 eetlepel olijfolie, 4 tomaten (klein, zongedroogde), 1 eetlepel kappertjes, 2 eetlepels