Bereiding
- Dep de lamslapjes met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de lamslapjes in ca. 5 minuten goudbruin.
- Neem het vlees uit de pan. Fruit de uien en knoflook ca. 3 minuten in het achtergebleven braadvet.
- Voeg het vlees met de ketjap, citroensap, basterdsuiker, sambal, nootmuskaat, kruidnagels en bouillon aan het uienmengsel toe en breng het geheel aan de kook. Stoof de Javaanse lamslapjes met het deksel op de pan in ca. 1 uur op zacht vuur gaar. Laat het stoofvocht de laatste 15 minuten inkoken.
Lekker met sperzieboontjes, basmati rijst en kroepoek.
Tip
Maak er een complete rijsttafel van. Klik hier voor meer recepten en tips.
Wist u dat…
Lamsvlees net zoals alle andere vleessoorten vitamine D bevat? Deze vitamine zorgt voor een goede conditie van onze botten?
- 4 personen
- 75 minuten
Ingrediënten
500 g lamsschouderlappen (of lamsborstlappen)
snufje peper
3 eetlepels olie
2 uien (fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 theelepel sambal
snufje nootmuskaat
3 kruidnagels
3 dl bouillon
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: