Bereiding
- Ontpit de dadels en snijd ze doormidden.
- Pel en snipper de ui.
- Verwarm de boter in een braadpan, wacht tot het schuim is weggetrokken en de boter bruin kleurt. Zet het vuur laag.
- Bak het lamsvlees aan beide kanten zachtjes bruin en bestrooi het vlees met peper en zout. Haal het vlees uit de pan.
- Bak de ui in de achtergebleven braadboter in 3 minuten zachtjes glazig.
- Roer de tomatenpuree en het kerriepoeder erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
- Leg het vlees terug in de pan.
- Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat, voeg de kaneel en het citroensap toe en breng het vocht tegen de kook aan.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ongeveer 40 minuten).
- Voeg na 35 minuten de dadels en amandelen toe en laat ze 5 minuten meestoven.
- Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe. Lekker met couscous en gestoomde broccoli.
4 personen
50 minuten
Ingrediënten
500 g lamsschouderlappen (of lamsborstlappen)
300 g dadels (medium geconfijte)
1 grote ui
50 g boter
2 theelepels tomatenpuree
1 eetlepel kerriepoeder
2 theelepels kaneel
100 g amandelen (hele geroosterde)
citroensap
peper
snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: