Bereiding
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snijd intussen de uien grof. Pel het teentje knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. Was de courgette en de aubergine, snijd ze in plakken van 1 cm dik en halveer ze. Spoel de kikkererwten in een zeef af en laat ze uitlekken.
- Verhit de helft van de olie in een ruime pan of wok en bak het vlees al omscheppend in 3-5 minuten bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan.
- Verhit de rest van de olie. Fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten. Voeg de paprika, de courgette en de aubergine toe en bak ze op een hoog vuur al omscheppend 7 minuten.
- Schep het vlees, de kikkererwten en de couscous erdoor en verwarm alles al omscheppend. Breng de couscous pittig op smaak met shoarmakruiden, peper en zout. Serveer direct. Lekker met een komkommersalade met knoflook, munt en yoghurt.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
300 g couscous
2 uien
1 teentje knoflook
2 paprika's (rode en gele)
1 courgette
1 blik kikkererwten
400 g shoarmavlees
3 eetlepels olijfolie
shoarmakruiden
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 aubergine
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: