
Bereiding
- Meng de vleesreepjes met de gyroskruiden en laat het een half uurtje marineren.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in dikke plakken.
- Snijd de tomaten in partjes.
- Laat een wok of ruime braadpan goed heet worden. Schenk er 3 eetl. olie in en laat ook deze heet worden. Roerbak het gyrosvlees 6 minuten op een hoog vuur.
- Neem het vlees uit de pan. Voeg nog een scheutje olie aan de pan toe en roerbak de aardappelschijfjes met de paprikareepjes 4 minuten op een hoog vuur.
- Voeg de courgette en tomaat toe en bak deze 2 minuten mee.
- Roer de tomatenpuree erdoor en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg het vlees, de olijven en ½ kopje water toe en laat het geheel nog 2 minuten pruttelen.
- Zet het vuur af, schep de yoghurt zo door het gerecht dat deze niet helemaal wordt gemengd, en strooi de selderij erover.
Ingrediënten
- 250 g lamsvleesreepjes
- 100 g olijven (gemengde, zonder pit)
- 2 vleestomaten
- 1 courgette
- 125 milliliter yoghurt (Bulgaarse)
- 1 eetlepel bladselderij (gehakt)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 375 g aardappelschijfjes (voorgekookte)
- 1 kleine gele paprika
- 2 eetlepels Gyroskruiden