Bereiding
- Vouw de lamsracks tot een ‘kroon’ en bind de uiteinden van het vlees met keukentouw aan elkaar.
- Pel de sjalotjes.
- Pel de teentjes knoflook, pers ze uit in een kom en roer de dragon, de honing, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper erdoor.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Zet de lamskroon in een braadslede en bestrijk het vlees met het honingmengsel.
- Braad de lamskroon ± 10 minuten in de oven. Schakel de oven dan terug naar 180°C.
- Schep de sjalotjes met de overige olijfolie in de braadslede en braad de lamskroon nog ± 20-25 minuten, tot deze rosé van binnen is.
- Laat de lamskroon afgedekt met aluminiumfolie op een warme schaal rusten. Snijd het vlees aan tafel in koteletjes en serveer de sjalotjes erbij.
Lekker met hollandaisesaus, aardappelgratin en sugarsnaps.
Tip
U kunt de kleine sjalotjes vervangen door zes in kwarten gesneden grote sjalotjes.
- 4 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
- 2 lamsracks (à 7 ribben)
- 12 kleine sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels dragon (verse)
- 1 eetlepel honing
- 4 eetlepels olijfolie
- snufje zeezout
- snufje peper (versgemalen)
- keukentouw
- braadslee
- aluminiumfolie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: