
Bereiding
- Besmeer de lamsfilets met de muntsaus en laat ze, afgedekt in de koelkast, minimaal 1 uur marineren.
- Vul het waterreservoir van de stoomkoker (of de pan, als u mandjes gebruikt) met het water, de bouillonblokjes, de soepgroenten en eventueel het takje munt en breng het geheel aan de kook.
- Kook het vervolgens zachtjes door.
- Leg de lamsfilets in de stoommand en stoom ze in 8 minuten mooi rosé.
- Laat ze 2 minuten in de afgesloten stoompan (zonder vuur of uitgeschakeld) rusten.
Lekker met gepofte aardappel en sinaasappel-witte kool salade.
Tip
Het is ook heerlijk als u de lamshaasjes omwikkelt met een plakje mager spek voordat u ze gaarstoomt.
Ingrediënten
- 4 lamshaasjes
- 2 eetlepels muntsaus (uit een potje, ca. 20 g)
- 1,2 liter water
- 2 bouillonblokjes (kruiden)
- 2 eetlepels soepgroenten (boeren)
- takje munt (eventueel)