Bereiding
- Meng het vlees met de kerriepoeder en ½ theelepel zout.
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de tomaat in stukjes.
- Verhit de boter in een wok of diepe braadpan en roerbak hierin de ui 3 minuten op een matig vuur.
- Zet het vuur hoog. Voeg het vlees toe en roerbak het 5 minuten. Bak de laatste minuut ook de stukjes tomaat mee.
- Voeg de mangochutney en de slagroom toe en laat het gerecht 2 minuten pruttelen.
- Giet het vocht af van de kikkererwten en voeg ze toe aan het vlees. Laat het gerecht nog een paar minuten goed warm worden.
- Voeg zout naar smaak toe en strooi de koriander erover.
Lekker met een frisse groene salade en krokante Indiase Pappadums (pittige kroepoekachtige koeken).
Tip
Als voorgerecht zijn Indiase uienbeignets lekker: Maak een dik beslag van 80 g bloem, 20 g vers geraspte gemberwortel, 2 teentjes knoflook, een snufje zout en ca. ½ dl water. Voeg daar 2, in ringen gesneden, uien aan toe. Schep flinke lepels van het beslag, doe dit in hete maïsolie en bak de beignets mooi bruin.
Lekker als dessert: yoghurt met munt, honing en kaneel!
Wist u dat…
lamsvlees veel voedingsstoffen bevat, zoals ijzer, vitamines van het B-complex en vitamine D?
- 2 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
250 g lamsvleesreepjes (ongekruide shoarma)
½ dl slagroom
2 theelepels kerriepoeder (mild)
1 ui
25 g boter
1 eetlepel koriander (fijngehakt)
3 eetlepels mangochutney
snufje zout
1 grote tomaat
½ blik kikkererwten
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: