Bereiding
- Meng het vlees met de knoflook, de gyroskruiden en de eieren in een kom.
- Kneed het met de handen tot het een homogeen soepel mengsel is en voeg zout en peper toe.
- Draai 8 ballen, maak met uw duim een holletje in iedere gehaktbal, druk hier een stukje feta in en maak de gehaktbal dicht.
- Leg 4 houten satéprikkers even in warm water. Rijg 2 ballen aan iedere prikker.
- Wrijf de ballen in met olijfolie en grill ze in een grillpan.
- Rasp de komkommer en meng deze door de knoflooksaus.
- Roer tenslotte wat fijngehakte munt door de saus.
Lekker met basmatirijst of gebakken aardappels.
Tip
U kunt de feta ook vervangen door rozijnen of krenten.
Wist u dat…
Lamsvlees van eigen bodem vrijwel het gehele jaar door te koop is?
- 4 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
500 g lamsgehakt
2 teentjes knoflook (geperst)
4 eetlepels Gyroskruiden
2 eieren
75 g feta (in blokjes)
olijfolie
1 bakje knoflooksaus
½ komkommer
1 eetlepel munt
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
4 houten satéprikkers
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: