Bereiding
- Meng het chilipoeder met de komijn, peper en wat zout door elkaar. Snijd het vlees in grote blokken en wrijf deze in met het kruidenmengsel.
- Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Snijd de tomaten in stukjes en knip de abrikozen in vieren.
- Schep het lamsvlees met de ui, de tomaat en de abrikozen door elkaar in een braadpan. Schep de olijfolie erdoor en voeg de bouillon toe.
- Breng het aan de kook. Stoof het vlees afgedekt in ± 60 minuten op een zacht vuur gaar.
- Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
Lekker met couscous en sperziebonen.
Tip
Het vocht moet tijdens het stoven net in beroering zijn. Gebruik een vlamverdeler als het te hard borrelt.
Wist u dat…
Lamsvlees goed past in vele, met name zoutarme of zelfs zoutloze, diëten?
- 4 personen
- 75 minuten
Ingrediënten
500 g lamsborstlappen
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel djinten (komijn)
2 uien
3 tomaten
125 g abrikozen (gedroogde)
3 eetlepels olijfolie
250 ml vleesbouillon
snufje zout
1 theelepel peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: