Bereiding
- Pers de knoflook. Hak de naaldjes van de takjes rozemarijn en tijm fijn. Dep de lamspoulet droog en bestrooi het vlees met peper.
- Verhit de boter in een hapjes- of braadpan en bak de lamspoulet in ± 5 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar. Voeg de ui, de knoflook, de rozemarijn en de tijm toe en fruit deze ± 5 minuten op middelhoog vuur mee.
- Schenk de vleesfond en witte wijn erover en laat het stoofpotje afgedekt ± 60 minuten op zacht vuur sudderen.
- Kook de jus op hoog vuur wat in en breng op smaak met zout en peper.
Lekker met rijst en broccoli met geroosterde amandeltjes.
Tip
U kunt kort voor het serveren 3 eetl. crème fraîche door de jus roeren, of de jus binden met allesbinder.
Wist u dat…
Lamsvlees een goede bron van zink is?
- 4 personen
- 80 minuten
Ingrediënten
- 500 g lamspoulet
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes rozemarijn (verse)
- 30 g boter
- 2 eetlepels tijm (verse)
- ½ pot fond (à 380 ml)
- 1 dl witte wijn
- snufje zout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: