Bereiding
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep het droog met keukenpapier.
- Laat de boter in een ruime koekenpan lichtbruin worden en wacht tot het schuim bijna is weggetrokken. Schroei de koteletjes in de hete boter op een hoog vuur aan beide kanten snel dicht. Braad de koteletjes in 6-7 minuten op een matig/hoog vuur bruin en gaar. Keer ze geregeld.
- Bestrooi de koteletjes na het bakken met zout en peper en neem ze uit de pan en houd ze warm.
- Roer de tomatenpuree door het braadvet en laat het mengsel 1 minuut pruttelen.
- Giet de wijn erbij, voeg de kruiden toe en laat de jus 2 minuten koken.
- Roer de mosterd door de jus en voeg zout en peper naar smaak toe.
Lekker met een stamppotje van 1½ kg gekookte aardappels met 500 g fijngesneden rauwe raapsteeltjes, een klontje boter, een lepeltje mosterd en 150 g uitgebakken spekblokjes erdoor.
Tip
Bouillon met jonge prei, peultjes en soepballetjes van lamsgehakt is een heerlijk voorafje. IJs met advocaat in een hoog sorbetglas en gegarneerd met chocolade sticks is heerlijk toe. In plaats van lamskoteletjes kunnen ook kalfs- of varkenskoteletten worden gebruikt. De bereidingstijd is dan wel wat langer.
Wist u dat…
Lamsvlees net zoals alle andere vleessoorten vitamine D bevat? Deze vitamine zorgt voor een goede conditie van onze botten?
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
- 12 lamskoteletjes
- 40 g boter
- zout
- peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ½ dl rode wijn
- 1 eetlepel kervel (fijngehakt, vers of diepvries)
- 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt, vers of diepvries)
- 1 theelepel salie (fijngehakt, vers of diepvries)
- 1 eetlepel mosterd
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: