Bereiding
- Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm en knip de abrikozen in reepjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de rijst op matig hoog vuur tot alle korrels glanzen.
- Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak het shoarmavlees op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar.
- Schep er de bosuitjes, de abrikozen en pistachenootjes erdoor en roerbak alles nog 2 minuten.
- Schep de gare rijst door het shoarmavlees en warm het gerecht al omscheppend nog even door.
Lekker met sperziebonen en een komkommersalade.
Tip
Vervang de pistachenootjes door blanke amandelen of cashewnoten.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
400 g shoarmavlees
6 bosuitjes
125 g abrikozen (gedroogde)
50 g pistachenoten (gepeld)
5 eetlepels olijfolie
300 g rijst (basmati)
½ liter vleesbouillon
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: