Bereiding
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de citroen uit. Pers het teentje knoflook uit en roer de citroenrasp, de olijfolie en peper naar smaak erdoor.
- Bestrijk de lamskoteletjes royaal met dit mengsel en laat ze 15 minuten marineren.
- Schil de appel en rasp deze grof. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes.
- Schep de appel, 1-2 eetl. citroensap, de munt en de komijn door elkaar. Voeg zout en peper toe en laat de salsa 15 minuten staan zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
- Verwarm een grillpan tot deze heet is. Rooster de koteletjes op hoog vuur in 4-5 minuten bruin en van binnen rosé. Keer ze pas als ze vanzelf van de ribbels loslaten. Strooi er zout en peper over.
- Serveer op warme borden met een schep muntsalsa ernaast.
Lekker met gebakken krielaardappeltjes in de schil en geroosterde of gesmoorde courgette.
Tip
Lamsvlees moet altijd goed warm gegeten worden.
Wist u dat…
Lamsvlees veel zink en vitamine B1 bevat?
- 4 personen
- 18 minuten
Ingrediënten
- 12 lamskoteletjes
- 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- 3-4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 1 appel (Granny Smith)
- 4-5 blaadjes munt (verse)
- ½ theelepel djinten (gemalen komijn)
- snufje zeezout
- snufje zwarte peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: