Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de abrikozen in een zeef uitlekken en snijd ze in schijfjes.
- Meng het shoarmavlees met de olijfolie en bak het op de scottelbraai of in een paëllapan boven hete kolen al omscheppend bruin.
- Schep de ui en de knoflook erdoor en bak het geheel nog 2-3 minuten.
- Bak vervolgens de blokjes tomaat en abrikoos al omscheppend mee tot het vocht bijna verdampt is. Strooi de munt erover.
Lekker met gepofte aardappel en een rucolasalade.
Tip
Vervang de abrikozen uit blik door verse abrikozen of perziken.
Wist u dat…
Skottelbraai is Zuid-Afrikaans: een schotel om in te braden. Meestal wordt deze op houtskool of gas aangesloten. Aangezien het buiten gebruikt wordt en je in de schotel gewoon kunt bakken/braden is het ideaal voor lekkere gerechten die je liever in huis niet maakt, zoals bakharing en andere bereidingen met veel aroma! Maar eigenlijk kan je er alles in klaar maken, het is een beetje zoals bbq, maar dan op een plaat of in een schotel.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 500 g shoarmavlees
- 2 rode uien (grote)
- 3 teentjes knoflook
- 4 tomaat (tros)
- 1 blik abrikozen (á 400 g)
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 2-3 eetlepels munt (verse, in reepjes)
- skottelbraai
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: