Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Pel en snijd de uien in parten. Hak de abrikozen fijn.
- Bestrooi de lamszadel met peper en leg deze in een ingevette ovenschaal.
- Bak intussen de spekreepjes in 10 g van de boter knapperig uit en schep ze met de uien, de abrikozen, de azijn, de tijmblaadjes, de basterdsuiker en peper en zout naar smaak door elkaar.
- Verdeel het uienmengsel om het vlees en verdeel de rest van de boter in kleine klontjes over het vlees en de uien.
- Braad het vlees 30 minuten in de oven.
- Laat de schaal daarna afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten buiten de oven. Snijd het vlees in plakken en serveer het met het uienmengsel.
Lekker met gebakken aardappels en stoofpeertjes.
Wist u dat…
Lamsvlees altijd zo warm mogelijk opgediend en gegeten moet worden?
- 6 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
- 1 lamszadel (ontbeend, opgebonden, ca. 750 g)
- 500 g uien (zoete)
- 50 g abrikozen (gedroogde)
- 50 g boter
- 100 g spekreepjes (gerookte)
- 2 eetlepels rode wijn azijn
- ½ theelepel tijm (verse)
- 2 theelepels basterdsuiker (donkere)
- snufje zout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: