Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C. Pers de knoflook. Pureer de olijven, de olie, de gedroogde tomaatjes, de kappertjes, de knoflook en de pijnboompitjes in de keukenmachine tot een grove tapenade.
- Bestrooi het vlees met peper. Verhit de boter en olijfolie in een braadslede en schroei de rollade rondom dicht.
- Bedek de rollade met tapenade en steek een vleesthermometer in het midden van het vlees. Braad de rollade ± 45 minuten, tot de kerntemperatuur tussen 65°C en 70°C ligt.
- Laat de rollade afgedekt met aluminiumfolie op een warme schaal 10 minuten rusten. Kook ondertussen 4 eetl. braadvet met de vleesfond en gembersiroop in. Zeef de jus. Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met aardappelpuree en wortelbolletjes met peultjes.
Wist u dat…
Lamsvlees gemiddeld meer vitamine B6 en B12 bevat dan rundvlees?
- 6 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
- 1 lamsrollade (à 750 g)
- 60 g zwarte olijven (zonder pit)
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 tomaten (klein, zongedroogde)
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 75 g boter (of margarine)
- ½ pot fond (à 380 ml)
- 1 eetlepel gembersiroop
- snufje zout
- snufje peper
- vleesthermometer
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: