Bereiding
- Pel het sjalotje en de teentjes knoflook. Snipper het sjalotje en 1 teentje knoflook. Roer een marinade van de olie, de wijn, het sjalotje, de gesnipperde knoflook en peper naar smaak.
- Leg de koteletjes in een ruime schaal en schenk de marinade erover. Laat het vlees minimaal 30 minuten afgedekt, in de koelkast marineren. Keer het regelmatig.
- Klop de slagroom bijna stijf en pers de rest van de knoflook erboven uit. Roer er voorzichtig de halvanaise, het basilicum en zout en peper naar smaak door. Zet tot gebruik in de koekast.
- Neem de koteletjes uit de marinade en dep ze droog. Rooster ze op het rooster boven de gloeiende barbecue in 4-5 minuten aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé.
- Bestrooi de koteletjes met zout naar smaak en leg ze op een schaal. Serveer met de basilicum-knoflookcrème.
Lekker met warm stokbrood gevuld met rode pesto en geraspte belegen kaas.
Tip
Voor een minder vette variant vervangt u de slagroom door slankroom.
- 4 personen
- 22 minuten
Ingrediënten
- 12 lamskoteletjes
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 2½ eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels rode wijn
- ½ eetlepel tijm
- 1 dl slagroom
- 2 eetlepels halvanaise
- 3 eetlepels basilicum (verse, fijngehakt)
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: