Meer recepten met ander vlees

Bekijk alles

Zomerstamppotje met shoarmavlees en ijsbergsla

500 g shoarmavlees, 1½ kilo aardappels (geschild), snufje zout, 75 g boter, 2 uien (fijngehakt), 1 blik maïs (300 gram), 3 dl melk, peper (versgemalen), 700 g ijsbergsla

Aladin-stoofpot met dadels en amandelen

Aladin-stoofpot met dadels en amandelen

500 g lamsschouderlappen (of lamsborstlappen), 300 g dadels (medium geconfijte), 1 grote ui, 50 g boter, 2 theelepels tomatenpuree, 1 eetlepel kerriepoeder, 2 theelepels

Moors lamsrack

Steek de BBQ aan om te grillen; zorg voor een hoge temperatuur (220 graden) en werk het liefst met een gietijzer rooster. Smeer de lamsrack in met olijfolie. Grill de

Lamsstoofpotje met dronken appeltjes

Lamsstoofpotje met dronken appeltjes

500 g lamsborstlappen, 2 uien, 60 g boter, 2 eetlepels bloem, 3 dl bruin bier (oud bruin), 3 dl bouillon
, 3 eetlepels appelazijn
, 125 g appelstukjes (gedroogde)
, 3

Lamskoteletjes met jonge tuinkruidenwijnjus

Lamskoteletjes met tuinkruiden-wijnjus

12 lamskoteletjes, 40 g boter
, zout, peper, 1 eetlepel tomatenpuree, ½ dl rode wijn, 1 eetlepel kervel (fijngehakt, vers of diepvries), 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt,

Lamsboutlapjes met balsamicojus

4 lamsboutlappen, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 50 g boter (of margarine), 2 theelepels tijm (verse)

Lamsrack met krokante Parmezaanse kaaskorst

Lamsrack met krokante Parmezaanse kaaskorst

2 lamsracks (á 6 koteletjes), 125 g boter (op kamertemperatuur), 30 g broodkruim, 2 teentjes knoflook (geperst), 3 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt), 1 eetlepel

Lamsbout met nieuwe krielaardappeltjes en Zaanse mosterdjus

1 lamsbout (zonder bot), 100 g boter, 4 eetlepels slaolie, 1½ kilo krielaardappels (nieuwe, geschrapt), zout, peper

Mediterrane lamsburgers met pesto en mozzarella

Mediterrane lamsburgers met pesto en mozzarella

500 g lamsgehakt
, 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
, 1 teentje knoflook (geperst)
, 1½ eetlepel pesto
, 2 eetlepels olie
, 1 vleestomaat (in plakken)
, 1 mozzarellakaasje

Gegrilde lamskoteletjes met balsamico en oregano

12 lamskoteletjes, 2 eetlepels oregano, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel honing, 1 theelepel mosterd (grove)