Meer recepten met ander vlees

Bekijk alles

Lamsgehakt op Griekse wijze

500 g lamsgehakt, 2 teentjes knoflook (geperst), 4 eetlepels Gyroskruiden, 2 eieren, 75 g feta (in blokjes), olijfolie

Javaanse lamslapjes met ketjap

500 g lamsschouderlappen (of lamsborstlappen), snufje peper, 3 eetlepels olie, 2 uien (fijngesnipperd), 2 teentjes knoflook (geperst)

Lamsvleesreepjes op paddestoelen-bruschetta

Lamsvleesreepjes op paddestoelen-bruschetta

300 g lamsvleesreepjes
, 1 teentje knoflook
, 5 eetlepels olijfolie
, 125 g champignons
, 2 sjalotjes
, 2 theelepels Italiaanse kruiden
, 4 boterhammen (dikke, bruine,

Lamskroon met honing en dragon

Lamskroon met honing en dragon

2 lamsracks (à 7 ribben), 12 kleine sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels dragon (verse), 1 eetlepel honing, 4 eetlepels olijfolie, snufje zeezout, snufje peper

Lamsrack met krokante Parmezaanse kaaskorst

Lamsrack met krokante Parmezaanse kaaskorst

2 lamsracks (á 6 koteletjes), 125 g boter (op kamertemperatuur), 30 g broodkruim, 2 teentjes knoflook (geperst), 3 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt), 1 eetlepel

Lamspilaf met hazelnoten en rozijnen

Lamspilaf met hazelnoten en rozijnen

250 g lamsboutlappen (in blokjes van 1,5 cm), snufje zout, 50 g hazelnoten (blanke, grofgehakt), 1 bouillonblokje (runder), 1 ui, 1/2 theelepel 5 kruidenpoeder, 200 g

Lamscurry met amandelen

500 g lamspoulet, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 125 g amandelen (blanke), 50 g boter, 2 theelepels kerriepoeder

Lamshaas met gember

400 g lamshaasjes, 100 g peultjes, 3 bosuitjes, 1 limoen, 3 cm gemberwortel, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels roerbakolie

Thaise lamscurry met gekruide rijst

Thaise lamscurry met gekruide rijst

500 g lamsboutlappen
, 2 uien, 1 teentje knoflook, 5 peperkorrels (zwarte)
, 1 dl yoghurt (volle)
, 1 eetlepel tomatenpuree
, 1 eetlepel currypasta (rode)
, 5 eetlepels

Gegrilde lamskoteletjes met balsamico en oregano

12 lamskoteletjes, 2 eetlepels oregano, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel honing, 1 theelepel mosterd (grove)