Bereiding
- Kook de aardappels met zout ca. 20 minuten op gematigd vuur.
- Verhit 25 g boter in een koekenpan, fruit hierin de ui, voeg het shoarmavlees toe en bak het in ca. 5 minuten rondom goudbruin en gaar. Verwarm ondertussen de maïs in een pan.
- Giet de aardappels af en laat deze even uitdampen. Verwarm in een steelpan de melk. Voeg 50 g boter en beetje bij beetje de warme melk aan de aardappels toe en stamp hier een stevige puree van. Breng deze op smaak met zout en peper. Giet de maïs af en schep deze samen met de ijsbergsla door de puree.
- Verdeel het stamppotje over 4 borden, schep het vlees over het stamppotje en garneer dit met peterselie.
4 personen
40 minuten
Ingrediënten
500 g shoarmavlees
1½ kilo aardappels (geschild)
snufje zout
75 g boter
2 uien (fijngehakt)
1 blik maïs (300 gram)
3 dl melk
peper (versgemalen)
700 g ijsbergsla (in reepjes)
2 eetlepels peterselie (vers, fijngehakt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: