Bereiding
- Kook de spaghetti in ruim kokend water met een scheutje olie gaar (ca. 10 minuten, kijk voor de exacte kooktijd op de verpakking).
- Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de prei in smalle ringen. Kook ze de laatste 5 minuten met de spaghetti mee.
- Roerbak de reepjes shoarmavlees in 1 eetl. slaolie in ca. 5 minuten op een hoog vuur.
- Giet de spaghetti en de groenten in een vergiet, laat ze even uitlekken en doe ze terug in de pan.
- Voeg het vlees, de room en de Italiaanse kruiden toe, roer alles door elkaar en warm het gerecht nog even door.
Tip
Bij een compleet menu horen ook een voor- en nagerecht die net als het hoofdgerecht snel klaar moeten zijn. Vooraf is bijvoorbeeld een warme getoaste boterham, besmeerd met kruidenboter en belegd met een blaadje sla en een plakje rauwe ham heel lekker. Als nagerecht: vers fruit, dat smaakt altijd.
Wist u dat…
lamsvlees veel voedingsstoffen bevat, zoals ijzer, vitamines van het B-complex en vitamine D?
- 1 persoon
- 15 minuten
Ingrediënten
- 125 g lamsshoarmavlees
- 100 g spaghetti
- 1 struik broccoli (klein)
- 1 kleine prei
- 1 dl slagroom
- 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd of diepvries)
- 1 eetlepel slaolie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: