Bereiding
- Pel en snipper de knoflook en de ui. Snijd de bosuitjes in stukjes.
- Meng de helft van de knoflook met de ketjap, de honing, 2 eetl. sesam-olie en peper. Wrijf het vlees ermee in.
- Laat het 20 minuten marineren.
- Verhit de rest van de olie en bak het vlees mooi bruin. Neem het uit de pan.
- Fruit de ui met de rest van de knoflook in ± 5 minuten glazig. Voeg voorzichtig 1 dl heet water en de rest van de marinade toe. Breng aan de kook.
- Leg het vlees in de pan en voeg peper en zout toe. Laat het op een laag vuur in ± 90 minuten gaar stoven, met het deksel op de pan. Stoof de laatste 10 minuten de bosuitjes mee.
- Neem het vlees uit de pan, lepel de uien en de bosui erover en bestrooi het met sesamzaad.
Lekker met roergebakken paksoi en witte rijst.
Wist u dat…
Veel lamsvleessoorten zeer geschikt zijn om te stoven/smoren?
- 4 personen
- 110 minuten
Ingrediënten
- 500 g lamsschouderlappen
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
- snufje zout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: