Bereiding
- Halveer de peultjes. Kook ze in ruim water met zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.
- Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot het gaat geuren. Voeg de lamshaasjes toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend in 4-5 minuten bruin en van binnen rosé. Bak de bosui 2 minuten mee.
- Schep de limoenrasp, 1 eetl. limoensap, de sherry, de sojasaus en de peultjes erdoor. Roerbak alles nog 1 minuut. Strooi de koriander erover.
Lekker met jasmijnrijst of pandanrijst en komkommersalade met munt.
Wist u dat…
Lamsvleesproducten zich voor diverse bereidingswijzen lenen?
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
400 g lamshaasjes
100 g peultjes
3 bosuitjes
1 limoen
3 cm gemberwortel
2 teentjes knoflook
3 eetlepels roerbakolie
2 eetlepels droge sherry
2 eetlepels sojasaus (Japanse)
2 eetlepels koriander (verse)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: