Meer recepten met ander vlees

Bekijk alles
Lamsrug met sjalotten-speculaassaus

Lamsrug met sjalotten-speculaassaus

1 lamsrug (met 8 ribben), 250 g sjalotjes, 1 teentje knoflook, 60 g boter (of margarine), 1 theelepel speculaaskruiden, 1 dl rode wijn, 1½ dl fond, 3 eetlepel crème

Lamsbout met nieuwe krielaardappeltjes en Zaanse mosterdjus

1 lamsbout (zonder bot), 100 g boter, 4 eetlepels slaolie, 1½ kilo krielaardappels (nieuwe, geschrapt), zout, peper

Pilaf met shoarmavlees en abrikozen

400 g shoarmavlees, 6 bosuitjes, 125 g abrikozen (gedroogde), 50 g pistachenoten (gepeld), 5 eetlepels olijfolie, 300 g rijst (basmati), ½ liter vleesbouillon

Indiase lamsreepjes met naanbrood

500 g lamsvleesreepjes, 1 ui, 2 cm gemberwortel (verse), 1 limoen, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 teentje knoflook

Lamsrollade met muntgremolata

Lamsrollade met muntgremolata

1 lamsrollade (à 750 g), 1 sjalotje, 1 citroen, 3 takjes peterselie (verse), 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 50 g boter, ½ pot fond (à 280 ml), snufje zout,

Snelle lamscurry met kikkererwten

Snelle lamscurry met kikkererwten

250 g lamsvleesreepjes (ongekruide shoarma) ½ dl slagroom 2 theelepels kerriepoeder (mild) 1 ui 25 g boter 1 eetlepel koriander (fijngehakt) 3 eetlepels

Romige spaghetti met shoarma en broccoli

125 g lamsshoarmavlees, 100 g spaghetti, 1 struik broccoli (klein), 1 kleine prei, 1 dl slagroom, 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd of diepvries), 1 eetlepel slaolie

Lamskoteletjes met basilicumcrème

Lamskoteletjes met basilicumcrème

12 lamskoteletjes
, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2½ eetlepel olijfolie, 2 eetlepels rode wijn, ½ eetlepel tijm, 1 dl slagroom, 2 eetlepels halvanaise, 3 eetlepels

Lamsborstlapjes met abrikozen

500 g lamsborstlappen, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel djinten (komijn), 2 uien, 3 tomaten, 125 g abrikozen (gedroogde)

Aladin-stoofpot met dadels en amandelen

Aladin-stoofpot met dadels en amandelen

500 g lamsschouderlappen (of lamsborstlappen), 300 g dadels (medium geconfijte), 1 grote ui, 50 g boter, 2 theelepels tomatenpuree, 1 eetlepel kerriepoeder, 2 theelepels