Bereiding
- Bestrooi het vlees met peper.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin het vlees rondom bruin.
- Voeg de uien toe en fruit deze ± 3 minuten op middelhoog vuur mee.
- Verdeel de bloem over het vlees en laat de bloem ± 2 minuten op zacht vuur garen.
- Voeg het bier, de bouillon, de appelazijn en de appelstukjes aan het vlees toe en breng het gerecht al roerende aan de kook.
- Voeg de kruidnagels en laurierblaadjes toe en laat het gerecht in 1-1½ uur afgedekt op zacht vuur gaar sudderen.
Lekker met aardappelpuree en snijboontjes.
Tip
U kunt het oud bruin bier vervangen door appelsap.
- 4 personen
- 105 minuten
Ingrediënten
- 500 g lamsborstlappen
- 2 uien
- 60 g boter
- 2 eetlepels bloem
- 3 dl bruin bier (oud bruin)
- 3 dl bouillon
- 3 eetlepels appelazijn
- 125 g appelstukjes (gedroogde)
- 3 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: