Rib-eye met whiskysaus
Met een mooie rib-eye met whiskysaus zit je bij de vleesliefhebbers meestal wel goed voor een geslaagd diner. Een goede rib-eye heeft een klein randje vet en is –
Kalfstartaar met crème fraîche en groene kruiden-pestodressing
Deze kalfstartaar is heerlijk als voorgerecht bij een feestelijk diner, bijvoorbeeld met de kerstdagen. Een variatie op de traditionele steak tartaar van rundvlees,
Runderbouillon met pastinaakroom
Deze runderbouillon met feestelijke opmaak doet het uitstekend als tussengerecht bij een feestelijk menu. Je kunt zelf vooraf een mooie bouillon trekken, of gebruik maken
Brisket slow uit de oven
De brisket is een groot stuk vlees van de runderborst. Niet het meest malse deel van de koe, maar met een lange garing wordt dit vlees superzacht en smaakvol. Denk voor
Ossobuco met Gremolata
Ossobuco is een heerlijk Italiaans gerecht dat meestal wordt bereid met kalfsschenkel. Het gerecht komt van origine uit de Italiaanse regio Lombardije, rond de stad
Feestelijke en malse runderlappen
Een runderlap is een stuk rundvlees dat behoort tot de relatief betaalbaardere rundvleessoorten. De term rundelap kan verwarring zaaien, omdat er verschillende soorten
Saltimbocca met pappardelle en Marsala
Saltimbocca (Nederlands: ‘spring in de mond’) is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het traditionele recept bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees,
Vitello Tonnato met olijven
Vitello Tonnato, ofwel kalfsvlees met een tonijnmayonaise. Een verrassende combinatie van vlees en vis, bomvol smaak. Het gerecht komt van oorsprong uit het noordwesten
Gehaktbrood met ei, omwikkeld met spek
Verwarm eerst de oven voor op 190°C. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij
Bavette Andalusia
Verwarm de oven op 175 °C hete lucht. Droog de bavette met keukenpapier. Smeer het vlees rondom in met de zonnebloemolie en bestrooi met de kruiden. Laat 30 min marineren
Bavette met rucolasalade
Haal de bavette tijdig uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Zorg dat de barbecue op middelmatige temperatuur is, ca. 130 graden. Smeer de bavette in met een
Tournedos met ontbijtspek
Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Omwikkel elke tournedos met 2 plakken ontbijtspek en zet dit vast met slagerstouw. Verwarm de boter in de pan.