Bereiding
Vitello Tonnato, ofwel kalfsvlees met een tonijnmayonaise. Een verrassende combinatie van vlees en vis, bomvol smaak. Het gerecht komt van oorsprong uit het noordwesten van Italië, uit de regio Piëmonte. Het wordt koud of op kamertemperatuur gegeten. Vitello Tonnato is een fantastisch voor- of lunchgerecht, maar ook als hoofdgerecht misstaat het niet.
Vitello
- Haal de kalfsoesters uit de koelkast laat op kamertemperatuur komen (ca 30 min.).
- Verwarm een pan met dikke bodem middelmatige temperatuur.
- Voeg de olie toe bak de kalfsoesters in ca 3 min rondom bruin aan iedere kant.
- Laat het vlees even rusten en bestrooi dan met zout en peper.
- Plaats het ongeveer een uur in de koelkast.
Tonnatosaus
- Doe de ingrediënten in een maatbeker en draai fijn met de staafmixer.
- Als je de saus iets dunner wilt hebben, kun je iets olijfolie toevoegen.
Afmaken
- Verdeel de tonijnsaus over de borden.
- Snij de kalfsoesters in dunne plakjes met een scherp mes en leg het op de saus.
- Garneer met de kappertje, olijven en rucola sla
Snel klaar tip: bij de slager kun je al gebraden kalfsvlees halen (bijvoorbeeld kalfsfricandeau). Dan maak je alleen de saus zelf, en ben je in 5 tot 10 minuten klaar!
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
Vitello
4 kalfsoesters
Zout, peper
2 eetl zonnebloemolieTonnato
250 gr tonijnstukjes (eigen vocht) uitgelekt
100 gr mayonaise
125 gr creme fraiche
Zout, peperGarnering
2 eetl kappertjes afgespoeld
2 eetl olijven (taggia, Italia)
40 gr rucola
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: