Italiaanse rundergehaktbal
Zie ook de bereidingsvideo onder de bereidingswijze. De ui fijn snipperen, en aanzweten (niet kleuren) in de pan met beetje olie. De ui uit de pan halen en laten
Gehaktballetjes met couscoussalade
500 g varkensgehakt, 1 teentje knoflook (geperst), 2 theelepels citroenrasp, 1 eetlepel peterselie (vers, fijngehakt), 3 eetlepels munt (vers, in reepjes), 70 g
Spaanse gehaktballetjes
500 g varkensgehakt, snufje peper, 1 ei, 1½ dl bouillon, 1 ui (fijngehakt), 1 kleine tomaat (in blokjes), ¼ theelepel nootmuskaat, 1 teentje knoflook (geperst), 1
Turkse hamburgers met yoghurtsaus
400 g rundergehakt, 4 eetlepels pijnboompitten, ½ eetlepel ketoembar (gemalen koriander), ½ eetlepel djinten (gemalen komijn), 6 eetlepels paneermeel (met kruiden), 1 ei,
Roerbak met Indisch gekruide balletjes
500 g half-om-halfgehakt, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, 300 g worteltjes, 300 g sperziebonen, 1 zakje kruidenmix (voor gehaktsaté), 4 eetlepels olie, 1-2
Satéballetjes
500 g varkensgehakt, 3 eetlepels olie (arachide), 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 50 g kokos (gemalen), 1 eetlepel kruiden (saté), snufje zout,
New York hamburger met pesto-mayonaise
500 g varkensgehakt, 25 g rucola, ½ theelepel worcestershiresaus, snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 4 broodjes (bagels of hamburgerbroodjes), 1½ dl
Griekse tomatensoep met gevulde lamsgehaktballetjes
300 g lamsgehakt, 1 boterham (wit), 4 eetlepels melk, 1 eetlepel Gyroskruiden, 200 g feta (gemarineerd met olijven, minstens 12 van elk), 1 grote ui, 6 vleestomaten
Hete balletjes met pittige tomatensaus
200 g rundergehakt, 2 eetlepels koffieroom, snufje zout, 1 grote vleestomaat, snufje peper, 2 eetlepels paneermeel, 1 ui, 4 eetlepels olie, 5 eetlepels chilisaus
Griekse fetahamburgers
400 g varkensgehakt, 1 sjalotje (fijngehakt), 1 ei, 3 eetlepels paneermeel, 2 theelepels oregano, 50 g feta (in blokjes van 1 cm), 2 eetlepels olijfolie, 4 broodjes
Fondue met gehaktballetjes en frisse groene kruidensaus
500 g varkensgehakt, 1 dl mayonaise, ½ dl zure room, ½ eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), 1 eetlepel bieslook (verse, fijngehakt), ½ eetlepel munt (verse,
Chinees fonduen
100 g ossenhaas (in dunne plakjes van ca. ½ cm gesneden), 50 g rundergehakt, 100 g varkenshaas (in dunne plakjes van ca. ½ cm gesneden), ½ pakje wontonvelletjes (22
- 1
- 2