Bereiding
Kalfsvlees misstaat niet bij een goed gevulde Caesar salade. Licht verteerbaar en zacht van smaak is het een heerlijke, voedzame aanvulling op alle andere ingrediënten. Zo wordt je Caesar salad een echte maaltijdsalade, bomvol met goede voedingsstoffen!
1. Haal het kalfsvlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2. Verwarm de oven op 180 graden. Bedek een ovenschaal met een klein laagje olijfolie.
3. Snijd het brood in grove dobbelstenen. Bestrooi het brood met knoflookpoeder, peper en zout en de Italiaanse kruiden. Voeg het toe aan de ovenschaal en meng goed door.
4. Zet de ovenschaal in de oven en bak ze 12-15 min totdat ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
5. Kook de eieren 7 minuten en snijd in mooie partjes.
6. Hak de knoflook fijn en doe het in een kom met de limoenrasp
7. Voeg de mosterd, worcestershire saus en het eigeel toe. Klop dit fijn. Voeg daarna langzaam wat olijfolie toe tot dat het wat dikker wordt.
8. Voeg als laatste Parmezaan rasp en limoensap toe en meng het geheel goed door.
9. Was de sla. Snijd het hart eruit. Snij het in mooie kleine stukjes.
10. Snijd het vlees in grove blokjes. Zet een pan op het vuur en wanneer deze heet is voeg een klontje boter en een scheut olijfolie toe.
11. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak gaar in ongeveer 5 minuten. Laat het daarna even rusten.
Serveer je kalfsvlees Caesar zo…
12. Verdeel de sla over de borden. Giet wat dressing over de sla.
13. Besprenkel met croutons, de eieren en de stukjes kalfsvlees.
14. Doe er nog wat peper en zout over naar smaak en maak het af met wat Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Bekijk hier meer heerlijke saladerecepten met vlees!
- 4 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
Salade
• 1 krop sla
• 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
• 300 gr kalfsvlees (b.v. filet)
• Peper en zout
• 2 hardgekookte eieren
• 1 klontje boter
• 1 scheut olijfolieCroutons
• 4 sneetjes wit brood
• 5 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel knoflook poeder
• 1 theelepel Italiaanse kruidenDressing
• 3 teentjes knoflook
• 1 eetlepel Dijon mosterd
• Zout
• 3 eieren, waarvan alleen het eigeel
• 1 eetlepel Worcestershire saus
• 2 eetlepel olijfolie
• 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
• 1 limoen rasp en sap
• 2 ansjovis filetjes