Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Dep de kalfshaas droog. Snijd de tomaatjes in vieren.
- Verhit de boter. Bak de kalfshaas op een halfhoog vuur rondom mooi bruin. Leg de kalfshaas in een ovenschaal.
- Schuif de schaal in de oven en laat het vlees in 6 minuten mooi rosé garen.
- Voeg intussen de roomkaas en de fond aan het bakvet toe en breng alles al kloppend met een garde aan de kook.
- Roer de tomaatjes door de saus en warm ze kort mee.
- Neem intussen het vlees uit de oven, bestrooi het met peper en zout naar smaak en laat het 5 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten. Serveer de kalfshaas met de saus.
Lekker met tagliatelle en broccoli
Wist u dat…
Kalfsvlees zeer geschikt is om te gourmetten of steengrillen?
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
400 g kalfshaas
40 g boter (of margarine)
125 g roomkaas (met mierikswortel)
1½ dl kalfsfond (pot)
100 g kerstomaatjes
snufje zout
snufje peper
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: