Bereiding
- Boen de sinaasappel onder stromend water schoon en rasp de helft van de oranje schil dun af. Pers de helft van de vrucht uit. Pel de knoflook en pers het teentje boven het sinaasappelsap uit. Roer de rasp, 2½ eetlepel van de wokolie en peper naar smaak erdoor.
- Leg de kalfsmedaillons in een schaal en schenk de marinade erover. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 30 minuten marineren.
- Schil intussen de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het vervolgens in kleine stukjes. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het de rest in dunne ringetjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes
- Schep de mango met de rode peper, de bosuitjes, het korianderblad, de rest van de olie en zout en peper naar smaak door elkaar en zet het tot gebruik in de koelkast.
- Laat het vlees goed uitlekken en dep droog. Rooster de kalfsoesters op het rooster boven een gloeiende barbecue in ± 6-8 minuten bruin en rosé.
- Bestrooi het vlees na bereiding met zout naar smaak. Serveer met de mangosalsa.
Lekker met een salade van rucola en krielaardappeltjes.
Tip
Omwikkel het vlees na het marineren met een paar plakjes ontbijtspek. Met zout bestrooien na de bereiding is dan niet nodig.
Door de medaillons dun te snijden zijn ze ook perfect voor gourmetten en steengrillen.
- 4 personen
- 26 minuten
Ingrediënten
4 kalfsoesters (à 125 gram)
1 sinaasappel
1 teentje knoflook
3 eetlepels wokolie
1 mango (rijpe)
1 rode peper
2 bosuitjes
2 eetlepels koriander (vers, grof gehakt)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: