Bereiding
Kebab zie je tegenwoordig overal. Het betekent ‘vlees’ in het Turks en wordt in de meeste eettentjes bereid met lamsvlees, kalfsvlees of kip. Toch leent ook varkensvlees zich perfect om met kebabkruiden bereid te worden. Of je het nu serveert met een pitabroodje of in een dürüm gerold (een soort zachte tortilla, gemaakt van durumtarwe): de smaakexplosie blijft hetzelfde! Heerlijk met een zacht-frisse yoghurt-knoflooksaus!
- Haal het vlees uit de koeling en bereid eerst het kruidenmengsel, de salade en de yoghurtsaus.
- De procureur in reepjes snijden en mengen met de kruiden.
- De vleesreepjes 10 minuten in de bakpan bakken en garen.
- De dürüm/wrap (kant-en-klaar) insmeren met knoflook-yoghurt saus.
- Het vlees over de wrap verspreiden (blijf binnen de rand van de dürüm).
- De salade over het vlees mengen en de durum oprollen en vastprikken met prikkers.
Meer tijd tot je beschikking? Zelf Dürüm maken kan natuurlijk ook! Het lekkerste is als je Durumtarwe gebruikt. Bekijk hier een recept..
Lees de blog over verschillen tussen de kebabs.
4 personen
25 minuten
Ingrediënten
500 gr. procureur
1 pak Dürüm tortilla's (met 6 of meer stuks)Kruidenmengsel
1 theelepel gebroken venkelzaad
1 theelepel tijm
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel ui poeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnzaad
½ theelepel gerookte paprikapoederSalade
Wortelreepjes
½ ui in ringen
Rode of groene peper in reepjes
¼ avocado in reepjes
Groene sla in reepjes
Knoflook-yoghurt saus (Griekse yoghurt, knoflook, peper, zout, olijfolie)
Olijfolie
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: