Bereiding
Voorbereiden: andijviestamppot
Blinde vink
- Meng het gehakt met zout, peper, ei en beschuit. Verdeel in 4 porties.
- Leg de varkensfilet lapjes tussen plastic folie en sla deze plat (met een steelpannetje).
- Rol het gehakt in de filetlapjes en zet vast met een prikker.
- Verwarm een juspan. Smelt de boter en braad de blind vinken rondom aan.
- Voeg de ui en mosterd toe, laat even fruiten.
- Blus af met witte wijn. Laat ca 25 min zachtjes stoven met deksel op de pan.
- (voeg voor de smaak evt. wat kant-en-klare jus toe)
- Verwarm de oven voor op 225.c.
- Doe de warme andijviestamppot in een ovenschaal.
- Haal de blinde vinken uit de jus pan en leg op de warme andijviestamppot.
- Bestrooi met geraspte kaas en gratineer het geheel in de hete oven.
- Serveer de jus apart.
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gr halfomhalf gehakt
- Zout, peper
- 1 ei
- 2 beschuiten gekruimeld
- 4 varkensfilet lapjes
- 4 prikkers
- 70 gram boter
- ½ ui gesnipperd
- 2 eetl mosterd
- 2 dl witte wijn
- 1200 gr verse andijviestamppot
- 200 gr geraspte kaas
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: