Thaise babi pangang
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal en laat de procureur hier minimaal een half uur in marineren. Keer het vlees minimaal 1 keer om tijdens dit half
Beenham met honing en kruidnagel
750 g beenham (met zwoerd), 4 eetlepels honing, 2 eetlepel basterdsuiker (lichte), 1 eetlepel Franse mosterd
Buikspek uit de oven of van de barbecue
Verwarm de oven of BBQ (indirecte methode) voor op 180 C. Leg het stuk vlees, met de vette kant boven, op een rek op een bakplaat in de oven. Op de BBQ gebruik je een
Gebraden varkensnek
Varkensnek wordt vaak gebruikt voor pulled pork of om een lekkere doorregen rollade van te maken. In dit geval wordt de nek geroosterd om er mooie plakken van te snijden.
Entrecote met rode ui en limoen
4 rode uien, 2 limoenen (bij voorkeur biologisch), 2 eetlepels olijfolie, 600 g entrecôte (aan één stuk), 1 eetlepel tijm (verse), 1 dl bouillon (rundvlees), snufje zout
Runderrollade met tomaten
600 g doorregen runderrollade, 10 teentjes knoflook, 500 g tomaten (tros), 10 takjes basilicum, 2 eetlepels pesto (rode), snufje zout en een snufje peper.
Gehaktbrood met mozzarella
600 g rundergehakt, 1 grote aardappel, 1 ei, 1 beschuit, 4 eetlepels tomaten (zongedroogde), 1 ui, 2 eetlepels peterselie (gehakt), 2 eetlepels basilicum (gehakt), 1
Hartige Sinterklaasletter
200 g half-om-halfgehakt, gehaktkruiden, 1 ei (losgeklopt), 4 plakjes bladerdeeg, ½ eetlepel boter
Gehakthaasjes
250 g half-om-halfgehakt, 1 zakje gehaktkruiden, 2 eetlepels paneermeel, 1 pakje witbroodmix, 50 g boter (of margarine), snufje suiker, 12 krenten (of rozijnen), 2
Gevulde aardappel met gehakt
250 g varkensgehakt, 2 dl bouillon, 25 g boter, 1 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), snufje zout, 4 aardappels (250 g, vastkokende)
Gevulde champignons met gehakt
150 g gehakt, 400 g champignons (grote), 1 theelepel gember (verse, geraspt), 1 lenteuitje (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap asin, 1½ eetlepel rijstazijn, ½ eetlepel
Gevulde courgettes met varkensvleesreepjes
500 g varkensvleesreepjes, 2 courgettes, snufje peper (versgemalen), 3 eetlepels olijfolie, 4 sjalotjes, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 blik maïs (á 300 g), 4 tomaten