
Bacon & aardappel frittata
6 plakken bakbacon (dikke plakken, ongerookt), 8 eieren (geklutst), 150 ml melk, 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook (fijngeperst), 450 g krielaardappels (gekookt,

Babi ketjap van halskarbonade
4 halskarbonades, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olie, 1 eetlepel gemberwortel (vers, geraspt), 1 dl ketjap manis, 3 eetlepels citroensap, 2 eetlepels bruine

Anti Pasti
2 eetlepels tonijn op olijfolie (blik), 1 eetlepels mayonaise, ½ eetlepel kappertjes, aubergines (op olie, potje), courgettes (op olie, potje), 2 eetlepels pesto, 50 g

Afrikaanse Bobotie
500 g varkensgehakt, 35 g boter, 1 ui (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel kerriepoeder, 1 snee brood (oud, wit, verkruimeld), ½ dl melk, 1 citroen

Gevulde paprika met varkensvleesreepjes en rijst
400 g varkensvleesreepjes, 4 rode paprika's, 150 g rijst (gele), 1 dl bouillon (groentenbouillon), 50 g rozijnen, 1 ui (fijngesnipperd), 2 teentjes knoflook (geperst), 1

Aardappelpreisoep met hamschijf
3 hamschijven (à 200 g), 1 kruidenbuiltje (voor soep), 250 g prei, 400 g aardappels , 25 g boter (of margarine), 2 theelepels tijm, 2 eetlepel, 1 dl melk kruiden

Bouillon van kalfsstaart met witlof, ham en roquefort
kalfsstaartstuk (1.00 kilo), water (2.00 liter), ui (1.00 middelgrote), worteltjes (2.00), prei (0.50 kleine), witte peper (6.00), laurierblaadje (1.00), tijm (2.00

Biefstuk met champignontapenade
4 kogelbiefstukken, 3 eetlepels olijfolie, 200 g champignons, 1 ui, 1 rode paprika, 3 eetlepels kappertjes, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), 2 eetlepels bieslook

Biefstuk met knoflook-preisaus
4 kogelbiefstukken (à 125 gram), 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 dunne prei, 20 g boter, 1 dl witte wijn, 2 dl fond (runder, pot), 1 dl slagroom, snufje zout

Gebakken longhaas met groente
800 g longhaas; 3 el zonnebloemolie; 1 witte ui, in halve ringen; 2 teentjes knoflook, in plakjes; 4 stengels bleekselderij, in diagonale plakjes; 150 g oesterzwammen, in

Blote billetjes in het gras
1 kleine rookworst (grof of fijn), 500 g aardappelen, 250 g snijbonen, 1 dl melk, 20 g boter, 1 pot witte bonen (grote), snufje zout en een snufje peper.

Biefstuk met olijven en knoflook
2 rode uien, 1 teentje knoflook, 50 g olijven (groene, zonder pit), 1 eetlepel olijfolie, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 4 kogelbiefstukken (à 100 gram) en 2 dl