Filetrollade met Franse sjalotjessaus
750 g varkensfiletrollade, 80 g boter, 1 dl bouillon, 12 sjalotjes (gepeld en in vieren snijden), 1 pot fond (vlees, à 4 dl), 3 dl witte wijn (droog), 1 theelepel tijm, 1
Filetrollade met een geitenkaasvulling
750 g varkensfilet (aan één stuk), 75 g geitenkaas (zachte), 1 eetlepel groene kruiden (verse fijngehakte, bijv. peterselie, bieslook en basilicum), 1 sjalotje
Filetrollade met Aziatische mievulling
750 g varkensfilet (aan één stuk), 50 g mie, 4 sjalotjes (fijngehakt), ,1 rode peper (van zaad ontdaan en in dunne ringen gesneden), 4 eetlepels ketjap manis, snufje
Filetlappen in romige witte wijnsaus
4 varkensfiletlappen (á 125 gram), 1 eetlepel mosterd (grove), snufje zout, snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook
Filetlapjes met tomaat en ham
4 varkensfiletlappen, 4 bosuitjes, 4 takjes peterselie, 4 grote champignons, snufje peper, 3 eetlepels olie, snufje zout, 4 plakjes achterham, 2 tomaten (gehalveerd)
Filetlapjes met sinaasappel
4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk), 25 g boter, 1 eetlepel marmelade (sinaasappelmarmelade), snufje peper (versgemalen), snufje zout, 1 sinaasappel, 1 dl sinaasappelsap
Filetlapjes met pittige tomatensaus
4 varkensfiletlappen (á 125 g), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, snufje zout, 1 sjalotje (fijngehakt), 1 teentje knoflook, ½ rode peper (van zaad ontdaan en in
Filetlapjes met pepersaus
4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk), 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 25 g bloem, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1½ dl room, 2½ dl bouillon (koud), 75 g boter, 2
Filetlapjes met kruiden-knoflookolie
4 varkensfiletlappen, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), ½ theelepel tijm, snufje peper, ½ theelepel rozemarijn, 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook
Filetlapjes met kerrie
400 g varkensfiletlappen (dunne), 1 teentje knoflook (geperst), 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 eetlepel zonnebloem olie, 1 eetlepel ananasjam, 2 eetlepels zure room, 1
Zoete gebakken en gegrilde spareribs
2 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 eetlepels honing, 6 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus), ½ theelepel gemberpoeder, 1
Filetlapjes met champignonsaus
4 varkensfiletlappen (à 125 gram), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), 100 g champignons (in dunne plakjes), 1 pot fond (vlees, à 4